Descriere
Vizual:
Roșu granat.
Gustativ:
Gustul este plin și bine conturat, susține aromele olfactive, căror li se adaugă note minerale discrete.
Olfactiv:
Are arome echilibrate și puternice, în care se disting cele de fructe de pădure, dude roșii confiate, vișine, alături de note de cardamom, eucalipt și puțină vanilie.
Asocieri culinare:
Popularul kebap, fiind de preferat varianta de berbecuț, risotto cu hribi și parmezan învechit, gulaș de vită sau chiar cu o coadă de vită brezată cu vin roșu.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevăzute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. A fost realizat un cupaj între cele două soiuri după fermentarea separată a fiecăruia și după stocarea în baricuri a unei cantități parțiale timp de 8-10 luni.
Nu există recenzii până acum.