Descriere
Vizual:
Roșu rubiniu intens.
Gustativ:
Oferă o savoare elegantă și tanini catifelați. Gustativ se simt note de fructe negre și condimente. Finalul este lung, urmat de un postgust complex și persistent.
Olfactiv:
Prezentă arome puternice și persistente, frumos echilibrate, în care se disting cele de fructe de pădure supracoapte și ciocolată neagră, cu tonuri de cafea și vanilie.
Asocieri culinare:
Însoțește cu succes brânzeturile maturate și picante, carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc, carnea de vânat, precum și o multitudine de preparate pe bază de sos roșu. Pentru a experimenta la maxim potența vinului, se poate asocia și cu o pastramă de oaie cu condimente puternice orientale.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevăzute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Nu există recenzii până acum.