Descriere
Vizual:
Roșu rubin cu irizații de vișină.
Olfactiv:
Are un profil aromatic intens în care se evidențiază aromele de cireșe negre și mure, cu note de alune, cacao și condimente picante.
Gustativ:
Gustul este puternic, armonios, cu textură catifelată. Se disting arome suplimentare de vișine coapte și chutney de smochine.
Asocieri culinare:
Brânzeturi picante, rață în sos de portocale, preparate din vânat, paste cu sosuri roșii, burgeri din carne roșie, preparate pe bază de ciuperci.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevăzute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile.
Nu există recenzii până acum.