Descriere
Vizual:
Roșu rubin cu nuanțe vișinii.
Gustativ:
Gustul confirmă notele olfactive, evidențiind mai ales cireșe, vișine, cireșe amare, coacăze roșii, ardei gras și eucalipt. Finalul este lung și complex, iar vinul are un corp și o structură ce îl fac demn de o evoluție îndelungată la sticlă. Caracterul verde și puternic al Cabernet-ului întâlnește delicatețea și suplețea soiului de Fetească Neagră.
Olfactiv:
În nas predomină notele de fructe roșii, completate de scorțișoară, anason stelat și vanilie, alături de note de ardei gras verde și eucalipt.
Asocieri Culinare:
Preparate suculente pe bază de vită, steak, french burger, spaghete bolognese.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, echipate cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO) pentru o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, urmată de fermentare la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar francez timp de 18 luni.
Nu există recenzii până acum.