Descriere
Vizual:
Galben pai strălucitor
Olfactiv:
Oferă un buchet complex, fin și persistent în care se disting aromele de fructe și flori galbene, vanilie, caise foarte coapte, alături de note fine de unt.
Gustativ:
Gustul este intens și omogen, aducând un plus de cremozitate. Confirmă aromele olfactive și chiar le dezvoltă.
Asocieri culinare:
Mâncăruri cu sos alb, preparate cu homar, carne de curcan, dulciuri pe bază de cremă de unt.
Mod de vinificație:
Strugurii au fost recoltați la maturitate deplină, în ladite. Au avut parte de o macerare la rece timp de 24 de ore, urmată de vinificația la temperatură de aproximativ 10°C. Selecția calitativă a strugurilor s-a făcut pe o bandă de sortare manuală, urmată de o selecție a boabelor, astfel că doar bobitele complet sănătoase au fost vinificate. Fermentarea mustului s-a făcut la temperatură controlată, în recipiente din lemn de stejar de tip cadă. Perioada de maturare a vinului în vas de stejar a fost de aproximativ 10 luni. Fără fermentație malolactică efectuată.
Nu există recenzii până acum.