Descriere
Vizual:
Galben strălucitor
Olfactiv:
Nasul este exploziv, dar elegant, în care se percep arome primare de flori de tei și miere, datorate Muscat Ottonelului, cu tente de mere verzi și nectarine.
Gustativ:
Experiența gustativă oferită este intensă și foarte plăcută. Echilibrul dintre zahăr și aciditate este ideal, iar postgustul este persistent.
Asocieri culinare:
Salate ușoare, aperitive pe bază de legume și brânzeturi ușoare, deserturi cu fructe caramelizate.
Mod de vinificație:
Strugurii au fost culeși la maturitate deplină, iar apoi a urmat 48 de ore de macerare în boabe la rece, după care a avut loc selecția manuală a strugurilor și boabelor după desciorchinare. S-a efectuat macerarea mustuielii în presă pentru 2 ore. Vinificația a avut loc la temperatură controlată, între 14-16°C. S-au folosit batonaj pe drojdii fine. Vinul a fost maturat parțial în baricuri de stejar, pentru 5-7 luni.
Nu există recenzii până acum.