Vin roșu sec

Un Merlot rubiniu și catifelat, care dezvăluie arome proaspete și intense de fructe roșii dar și de condimente, cum ar fi piper verde. Are un gust expresiv, care dă iluzia de dulce, în timp ce notele elegante de vișine și ciocolată neagră conferă un final lung și un postgust complex. Amintește de stilul de Merlot-uri de climă caldă.

Nuanță

Rubiniu cu reflexe cărămizii

Aromă

Dulceață de vișine, frunze uscate, ciocolată, flori de tei, vanilie

Gust

Note intense, gemoase, înnobilate de ciocolată, piersici coapte, lemn, ceai negru și chiar măsline. Taninuri bine echilibrate, ajutate de un alcool bine integrat.

Servirea

Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Tocană de iepure, Lasagna, Beef Wellington

Fiind un Merlot elegant, cu tușe de condimente și un post-gust dulce se potrivește mâncărurilor suculente pe bază de carne cu arome discrete (iepure, mânzat). Notele gurmande completează potrivit și mâncărurile de inspirație italiană, cu sosuri, cum ar fi paste sau lasagna. Poate surprinde plăcut și alături de hamburgeri de vită.

Tehnica de vinificatie

Maturat in baric 11 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 5 şi 8 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 11 luni în baricuri de stejar franțuzesc.

Excelență

  • 2018 – Balkan International Wine Contest Medalie de Argint
  • 2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro Medalie de Aur
  • 2013 – Salonul Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara Medalie de Aur
  • 2012 – Concursul Internațional de Vinuri București Medalie de Aur
  • 2011 – Premiile de Excelență Vinul.ro, categoria vinuri roșii 5-10 euro Medalie de Argint
  • 2010 – Premiile de Excelență Vinul.ro, categoria vinuri roșii HoReCa Medalie de Argint

Fișe tehnice

Media Kit