Vin roșu sec

Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.

Nuanță

Rubiniu cu tente vișinii

Aromă

Vișine, lemn, frunze uscate

Gust

Ciocolată, fructe confiate, piper alb

Servirea

Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură picantă de vită maturată
Notele versatile ale acestui vin oferă o gamă largă de asocieri, dintre cele mai potrivite sunt cele cu carne de vită. Se recomandă la vită gătită în sos de vin, chifteluțe, dar și friptură, cât mai picantă. Se potrivește de asemenea unui piept de rață la cuptor, servit cu piure de nuci pecan.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 12 luni
Strugurii sunt culeși manual și atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 16 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 26-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald timp de 5-8 zile. Maturarea a fost făcută timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc.

Excelență

  • 2017 International Wine Contest Bucharest: Medalie de Argint
  • 2015 International Wine Contest Bucharest: Medalie de Aur
  • 2014 International Wine Contest Bucharest: Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit