Vin roșu sec

Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova, după filosofia din Bordeaux care impresionează prin putere și eleganță. Se remarcă printr-o armonie perfectă între notele de fructe coapte și cele de condimente sau chiar senzații olfactive mai rustice, de piele tăbăcită. Taninii bine integrați îl ajută să evolueze frumos timp de câțiva ani, rămânând viguros.

Nuanță

Roșu rubiniu intens

Aromă

Coacăze negre, vanilie, cafea, trufe, ciocolată, piele tăbăcită, piper verde

Gust

Gustul debutează cu cireşe negre, prune uscate,ciocolată cu rom şi vanilie, peste care vin atingeri fine de paprika, piper şi salvie. Aciditatea de vişină este rapid controlată de taninurile fine, dar pregnante, semn că vinul va avea o viaţă lungă.

Servirea

Servire la maxim 18 °C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Cotlete de porc în sos, tocănită de vitel, coaste în sos
O asociere sigură și delicioasă este cea dintre Cabernet Sauvignon și carne roșie cu un conținut mai ridicat de grăsime sau carne de porc. Taninurile din acest soi au darul de a intensifica senzația de fraged din carne, potențând gustul. Aromele de fructe negre se potrivesc perfect cu sosuri condimentate, iar notele ușor rustice completează perfect mâncăruri simple si savuroase, cum sunt tocănițele. Pentru a experimenta la maxim potența vinului se poate asocia și cu o pastramă de oaie cu condimente puternice orientale.

Tehnica de vinificatie

Maturat in baric 12 luni
Strugurii sunt culeși manual și atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 16 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 26-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald timp de 5-8 zile. Maturarea a fost făcută timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc.

Excelență

  • 2018 Balkan International Wine Contest Medalie de Argint
  • 2017 International Wine Contest Bucharest Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit