0

Stimati clienti, comenzile plasate intre 19 si 28 Iulie vor fi livrate incepand cu 29 Iulie.

Istoria Noastră
O scurtă recapitulare a celor mai importante evenimente ale cramei Alira
2006
Începutul

Pasionat fiind de vin, omul de afaceri Dr. Karl Hauptmann își dorea o podgorie în țara în care deja era îndrăgostit. Și a găsit paradisul din Aliman.

2006
Numele Alira

Numele Alira este un mariaj între denumirile localităților Aliman și Rasova unde se află viile noastre și unde se naște vinul, pe malurile Dunării.

2009
Primii Clienți

Am primit feedback foarte bun de la primele persoane care au achiționat vinurile noastre.

2011
Primul Grand Vin

Inspirată de tradiția din Bordeaux de a oferi celui mai bun vin al locului clasificarea de Grand Vin. 

2015
Primul Alb

Începând cu anul 2015 gama s-a extins cu primul vin alb, un Sauvignon Blanc vinificat din struguri din regiune.

2020
Noua Cramă Alira

În urma unei investiții de peste 6 milioane euro, demarată în 2019, s-a înființat o nouă cramă în Aliman.

Povestea Alira

Podgoriile noastre se află în regiunea viticolă Colinele Dobrogei, aflate în Podișul Dobrogei, zona aflată între Dunăre și Marea Neagră. Este o zona cu relief de platou ce alternează cu zone cu altitudine scăzută.

Aici există un climat continental umed, propice dezvoltării vegetației de stepă și silvostepa pontică, minunat pentru culturile de viță de vie.
 
Solul este bogat în microelemente, în  această zona predominând depozitele de loess, o roca argiloasă, gălbuie, întrerupte de aparițiile de calcare cochilifere, de natură sarmatică.

Toate aceste elemente de terroir oferă cele mai bune condiții posibile creșterii viței de vie de o calitate superioară urmată de o coacere lentă și la final, obținerea unor vinuri bogate, fructuoase, cu un echilibru perfect, atât ca structura, cât și ca aromă. Este exact ce ne dorim: să obținem vinuri bune pentru oameni care le merită. Pentru că atunci când cineva gustă din vinurile noastre, nu simte doar aromele puternice sau structura complexă, simte și povestea din spatele vinurilor, munca dedicată a fiecărei persoane care a investit efort, timp și pasiune pentru a oferi un moment extraordinar: vinurile Alira.

2299
Ore însorite
38
Premii câștigate
34
Etichete
>3845
Clienți mulțumiți
Vinuri Roșii

Vinurile roșii captivante, create cu grijă de Alira. De la nuanțe vibrante de fructe roșii la arome sofisticate de vanilie și condimente, fiecare pahar oferă o călătorie senzorială unică. Descoperiți echilibrul subtil dintre taninuri fine și prospețimea persistentă. Experimentați o paletă bogată de vinuri roșii, expresia autentică a terroir-ului nostru distinctiv. Unind tradiția cu inovația, vinurile noastre vă invită să savurați fiecare moment cu eleganță și rafinament.

Vezi mai mult
Vinuri Rose

Vinuri rose rafinate, create cu pasiune de Alira. Vibrante și proaspete, aceste vinuri emană arome subtile de fructe de pădure și flori delicate. Cu nuanțe de trandafir și gusturi echilibrate, fiecare pahar oferă o experiență răcoritoare și plăcută. Descoperiți eleganța într-un pahar, unde strugurii selectați și tehnologia modernă se întâlnesc pentru a crea vinuri rose de excepție. Bucurați-vă de fiecare înghițitură într-o călătorie de prospețime și finețe, evidențiind farmecul unic al momentelor de relaxare.

Vezi mai mult
Vinuri Albe

Vinuri albe distinse, create cu măiestrie de Alira. O paletă bogată de arome, de la notele proaspete de citrice și piersici la subtile accente florale. Cu o strălucire luminoasă și gusturi fine, fiecare înghițitură dezvăluie echilibrul perfect între prospetime și complexitate. Descoperiți armonia delicată a vinurilor albe, reflectând grija noastră pentru detalii și pasiunea pentru calitate. De la vinuri ușor fructate, ideale pentru momentele de relaxare, la cele complexe și elegante, perfecte pentru a însoți cele mai fine bucate, fiecare sticlă spune o poveste de rafinament și tradiție viticolă.

Vezi mai mult