Petit Enira 2016

47.50 lei

Petit Enira 2015 este caracterizat de o culoare roșie opacă cu strălucire eterică. Mirosul este intens, cu indicii lemnoase. Gustul este remarcabil, complex și echilibrat. Vinul este corporal mediu, bine format și fermecător, cu armonie între fructe de pădure, arome de prune și dulceața, maturizare în butoaie de stejar francez.  Gustul este captivant și lung.

Stoc epuizat

Petit Enira 2016 are o culoare de rubin profund. Mirosul fructat puternic și rezistent este dominat de vișine, fructe sălbatice și vanilie foarte bine combinate cu rezultatul gustos echilibrat al taninurilor moi datorită îmbătrânirii în butoaie de stejar francez. Postgustul complex și de durată, remarcat prin fructele coapte, definește acest vin ca fiind uimitor și atractiv.

Average yield:

58 hl/ha

Soiuri de struguri:

Merlot: 55 %

Syrah: 12 %

Petit Verdot:  20 %

Cabernet Sauvignon: 13 %

Vinficatie:

Prima selecție se realizează pe podgorie și doar strugurii maturi buni sunt culeși manual, apoi selectați cu atenție din nou pe mesele de sortare. Filozofia este de a fermenta doar o calitate bună a strugurilor. Rezervoarele sunt umplute cu gravitație fără a zdrobi fructele. Macerarea la rece a boabelor întregi se face de la 3 la 5 zile la 10 – 12 ºC. Fermentarea alcoolului cu adăugarea de tulpini de drojdie selectate este controlată la 24-26 ºC în decurs de 8-10 zile, pentru a ajunge la 3-4 g / l zahăr rezidual, urmată de macerarea de la 8 la 10 zile în rezervoare de beton cu 10 m³-termoregulate. Fermentarea malolactică continuă în rezervoare, apoi îmbătrânește aproximativ 12 luni în butoaie de stejar.

Butoaie:

50% stejar vechi de doi ani

50% stejar francez în vârstă de trei ani

Producția medie anuală:

117 000 sticle 0,75 dm3

Informații suplimentare

Greutate 1.5 kg
an

2016

culoare

Rosu

tip

Cupaj

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Petit Enira 2016”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *