Vin roșu dulce

Un adevărat nectar, vinul se remarcă printr-o culoare roşie rubinie şi încântă printr-un nas bogat de lemn dulce, cacao şi sirop de visine. Fiind obţinut în stilul vinului recioto din struguri culeşi târziu, vinul are un corp plin, cu o textură catifelată si arome de prune uscate, mure, coacăze negre, urmate de note finale de crème brûlée şi condimente dulci. Postgustul este mediu, cu note lînale extractive. Dulce şi puternic, Alira Eleganza nu este doar un vin, este dragoste îmbuteliată.

Nuanță

Rubiniu intens

Aromă

Lemn dulce, cacao, sirop de vișine

Gust

Gust de prune uscate, mure, coacăze negre, crème brûlée. Aciditate ridicată care ajută ca vinul să fie echilibrat. Un vin complex și structurat. Postgustul este lung, caracterizat de dulceață de vișine și ciocolată.

Servirea

Servire la maxim 13 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 5 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 10 °C.

Asocieri culinare

Deserturi cu ciocolată, crème brûlée, fructe exotice
Un vin dulce cu note intense de cacao este un companion potrivit pentru orice desert pe bază de ciocolată, mousse sau lava cake. De asemenea, se poate consuma alături de crème brûlée sau fructe exotice, care îi potențează latura aromată.

Tehnica de vinificatie

Stil Recioto, maturat în baric 8 luni
Vinul este făcut după metoda appassimento, în stilul recioto. Strugurii sunt șăsați să se stafidească în vie și sunt culeși când sunt aproape stafidiți, apoi selecționați manual pentru vinificare. Vinul este maturat apoi 8 luni în baricuri de stejar franțuzesc.

Excelență

  • 2017- The Balkans International Wine Competition: Medalie de Argint

Fișe tehnice

Media Kit