Vin roșu sec

Alira Merlot Grand Vin seduce prin aromele generoase de vișine, ciocolată neagră, vanilie, lemn și un gust viguros, taninos și expresiv, cu final proaspăt, lung și echilibrat. Acest Merlot de un rubiniu spectaculos are un deosebit potențial de învechire la sticlă.

Nuanță

Rubiniu cu reflexe cărămizii

Aromă

Mure,Vișine coapte, fructe de pădure, ciocolată neagră, vanilie, lemn, pâine prăjită

Gust

Gust taninos, expresiv, puternic și masculin cu un final lung și proaspăt. Un vin bine echilibrat, care impresionează prin structură, corpolență și intensitate cu un postgust de eucalipt și lemn dulce.

Servirea

Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Muschi de vită cu piper verde, Curcan, Cedar
Merlot puternic amintește de Lumea Nouă, cu arome suculente și taninuri puternice, gata să facă față unor feluri de mâncare robuste dar aromate. Se potrivește perfect lângă mușchiul de vită în crustă de piper verde sau lângă curcan umplut. Poate completa și o gustare de brânzeturi maturate cu arome pronunțate, cum ar fi cedar sau parmezan.

Tehnica de vinificatie

Maturat in baric 14 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 12 şi 15 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 14 luni în baricuri de stejar franțuzesc aflate la a doua utilizare pentru jumătate din cantitate, pentru cealaltă jumătate fiind folosit baricuri la a treia utilizare.

Excelență

  • 2015 – Premiile de Excelență Vinul.ro, Medalie de Argint
  • 2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro, Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit