Vin roșu sec

Dominat de o puternică notă de trufă albă, vinul se deschide treptat în fructe negre, prune proaspete şi afumate, eucalipt şi spumă de espresso. Ciocolata neagră se îmbină cu aromele de prune, cireşe amare şi cafea. Vinul dezvăluie în finalul lung şi fructat note de portocale roşii de Sicilia şi piper de Cayenne.

Nuanță

Roșu rubiniu intens, la maturitate capătă reflexe granate

Aromă

Note de vișine, coacăze negre, pâine prăjită, roșii uscate, trufe, prune uscate, stafide dar și vanilie, datorată maturării în stejar timp de 14 luni.

Gust

Ciocolată, oregano și eucalipt. Taninuri mature și armonioase. Finalul este lung și dulce, post gustul conține note condimentate.

Servirea

Servire la 18 grade, la minim 60 de minute după decantare. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Sarmale, coaste de porc, vițel
Este un companion potrivit pentru carne roșie, de la gulaș de vițel la vânat în sos. Poate înnobila un platou de brânzeturi maturate. Se recomandă, de asemenea, lângă piept de rață sau cârnați italieni.

Tehnica de vinificatie

Maturat in baric 14 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 12-15 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.

Excelență

  • 2015 – Premiile de Excelență Vinul.Ro: Medalie de Argint.
  • 2013 – Premiile de Excelență Vinul.Ro: Medalie de Aur.

Fișe tehnice

Media Kit