Vin roșu sec

Caracterul nobil al Alira Grand Vin Cuvee (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) se remarcă de la de prima turnare în pahar. Culoarea rubinie intensă exprimă arome fine de vișine și marțipan într-un gust plin și echilibrat, dominat de fructe coapte și cacao. Regăsim de asemenea note de mentă, lemn de cedru și condimente picante alături de taninuri rotunde și moi. Structura complexă a vinului recomandă aerarea acestui vin în decantor o oră înainte de servire.

Nuanță

Rubiniu intens cu nuanțe granate

Aromă

Vanilie, caramel, condimente, vișine, fructe negre

Gust

Un atac intens, dat de Cabernet Sauvignon, apoi gura se umple cu taninuri fine și dulci. Aciditate și alcool bine-echilibrate. Un vin complex și structurat. Postgustul este lung, caracterizat de fructe, piper verde și ciocolată.

Servirea

Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 5-8 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Paste Carbonara, Friptură de vită sau rată
Este un companion potrivit pentru șuncă de Parma cu pepene galben, paste cu dovlecei și creveți, bruschette cu ton și capere (rețete mediteraneene). De asemenea se potrivește unor asocieri îndrăznețe Cum ar fi rață în sos de portocale sau piept de pui cu vișine și piper negru.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 14 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri. Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.

Excelență

  • 2015 – Premiile de Excelență Vinul.ro : Medalie de Bronz
  • 2015 – Concursul Internațional de Vinuri București: Medalie de Aur
  • 2014 – Concursul Internațional de Vinuri București: Medalie de Aur
  • 2013 – TERRAVINO Wine & Spirit Challenge: Medalie de Argint
  • 2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro : Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit