Vin roșu sec

Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente. Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie. Disponibil și în varianta ALIRA Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 Magnum și Dublu Magnum.

Nuanță

Roșu rubiniu intens

Aromă

Coacăze negre, vanilie, cafea prăjită, ciocolată amăruie, piper alb, ardei gras verde

Gust

Caracteristicile Cabernet Sauvignonului sunt foarte bine reprezentate în acest vin: ardei gras verde, vișine bine coapte și prune. Taninurile coapte sunt lungi și intense, complexe, aciditate ridicată Postgustul este dominat de piper verde, amestecat cu ciocolată neagră și cafea espresso.

Servirea

Servire la maxim 18 °C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură de prepelită, tocană de fazan sau de mistret
Aromele intense de fructe, taninii și aciditatea din acest vin elegant acompaniază perfect mâncăruri elaborate din carne de vânat sau din bucăți de bună calitate din vită sau berbecuț. Notele de condimente și cafea pot completa perfect o friptură sau tocăniță din carne de pasăre sălbatică, iar post-gustul lung înnobilează și prelungește experiența.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 14 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 15-20 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.

Excelență

  • 2016 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Argint
  • 2015 – International Wine and Spirits Competition, Medalie de Argint
  • 2013 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit