Vin alb sec

Alira Sauvignon Blanc exprimă o simfonie de arome florale și fructate, specifice soiului, desăvârșind un vin complet. Senzația este de vin exotic, echilibrat, cu o aciditate care va răcori în zilele toride de vară. Creat special pentru a emana prospețime și plăcere, acest vin, prin structura sa echilibrată, permite o asezonare culinară vastă, de la bucătăria franceză la cea asiatică.

Nuanță

Galben pal.

Aromă

Fenicul, flori de soc, coajă de lămâie.

Gust

Piersici verzi, mere Golden, lime.

Servirea

Servire la 8-10 °C, se poate păstra până la 2 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Salate, Legume la cuptor, Brânzeturi moi
Notele proaspete din Sauvignon sunt contrapunctul perfect pentru brânzeturi moi, cum ar fi brie, servită alături de măsline. Fiind un vin alb răcoritor completează fericit și preparate pe bază de pește, sau salate cu fructe de mare. Poate fi plăcerea vinovată a celor care aleg să mănânce dietetic și să înveselească un preparat simplu, cu legume la cuptor.

Tehnica de vinificatie

Cules manual, vinificat în inox
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri. Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.

Fișe tehnice

Media Kit