Vin roșu sec

Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon are un profil aromatic intens, iar pentru a obține un vin cu adevărat nobil, dar totuși proaspăt, cupajul a fost parțial maturat, timp de trei luni, în baricuri de stejar franțuzesc. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de alune și ciocolată.

Nuanță

Rubiniu cu tente vișinii

Aromă

Vișine, ardei gras verde, alune

Gust

Ciocolată, condimente, piper alb, mure

Servirea

Servire la maxim 17 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 60 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură sau tocăniță de vițel
Este un companion potrivit pentru șuncă de Parma cu pepene galben, paste cu dovlecei și creveți, bruschette cu ton și capere (rețete mediteraneene). De asemenea se potrivește unor asocieri îndrăznețe Cum ar fi rață în sos de portocale sau piept de pui cu vișine și piper negru.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 3 luni

Strugurii sunt culeși manual și atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 16 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 26-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald timp de 5-8 zile. Maturarea a fost făcută timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc.

Excelență

  • 2015 – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit