Vin roșu sec

Cele mai cunoscute soiuri roșii din lume, Cabernet Sauvignon și Merlot se reunesc în acest asamblaj complex, fin și elegant. ALIRA Flamma Roșu Baricat este perfect pentru iubitorii de senzații gustative puternice, pline de caracter, cu un final mătăsos oferit de maturarea în butoaie de strejar franțuzesc a fiecăruia dintre soiuri.

Nuanță

Roșu granat

Aromă

Vișine coapte, frunze uscate, spumă de expresso.

Gust

Mure, prune, lemn.

Servirea

Servire la maxim 17 grade după ce sticla a fost deschisă cu o oră înainte. Poate fi păstrat până la 6 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Coaste cu sos BBQ, Pulled Pork
Notele baricate însoțesc perfect preparatele cu arome afumate sau sosuri puternice. Vă recomandăm să savurați Alira Flamma Roșu Baricat alături de preparate din porc cum ar fi coastele servite cu glazură de sos barbeque sau o specialitte slow-cooked de tipul pulled pork. Aromele intense alre vinului le pun în evidență pe cele ale mâncării, mai ales dacă se folosesc condimente intense.

Tehnica de vinificatie

Maturat 3 luni în butoaie de stejar franțuzesc
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 5-8 zile. Vinul a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare timp de 3 luni.

Fișe tehnice

Media Kit