Vin rose sec

Un rose elegant dar puternic, creat din Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagră. Se deschide cu note de bujori și grape-fruit. Gustul este savuros, mineral, amintind de terroir-ul de Dobrogea si se distinge prin note de măceșe și rodie. Deși nu a fost atins de baric, vinul are o tentă mai gastronomică, un corp plin, ajutat de o aciditate bună și un alcool mediu (12,4%), bine integrat.

Nuanță

Roz somon

Aromă

Ananas, piersici, bujori, caise

Gust

Rodie, grape-fruit roz, iasomie, dulceață de trandafiri.

Servirea

Servire la maxim 10 grade. Poate fi păstrat până la 2 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Creveti în sos de cognac, Sushi, Paella

Aromele fructate din acest vin pun în valoare preparatele mediteraneene, cum ar fi paella sau pe cele asiatice. Se potrivește perfect alături de sushi, întrucât notele gastronomice fac față sosului de soia. Dacă sunteți mai inspirați de bucătăria franceză puteți alege să îl serviți cu creveți gătiți în unt și cognac.

Tehnica de vinificatie

Fermentat în inox pentru a menține prospețimea
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri. Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.

Excelență

  • 2017 International Rose Championship – Medalie de Argint
  • 2017 International Wine Contest Bucharest – Medalie de Argint
  • 2018 Le Mondial du Rose – Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit