Vin roșu sec
Alira Tribun este gândit ca un răspuns la ”Vox Populi”, un asamblaj din trei soiuri nobile roșii Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon care să mulțumească de la novici la cunoscători rafinați. Vinul este proaspăt, mineral, cu arome de fructe roșii, dar și cu tușe ușor mentolate, amintind de eucalipt. Un pariu interesant între vin care a petrecut 3 luni în butoaie franțuzești, și vin păstrat în tancuri de inox pentru a reține notele de fructe proaspete.


Nuanță
Rubiniu granat

Aromă
Merișor, vișine, fructe roșii de pădure, eucalipt, vanilie

Gust
Vișine, cardamom, piper alb, ciocolată neagră. Tanini fini, din struguri culeși la maturitate deplină.

Servirea
Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere și decantare. Poate fi păstrat până la 3 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare
Suncă de Parma, mâncăruri mediteraneene
Este un companion potrivit pentru șuncă de Parma cu pepene galben, paste cu dovlecei și creveți, bruschette cu ton și capere (rețete mediteraneene). De asemenea se potrivește unor asocieri îndrăznețe Cum ar fi rață în sos de portocale sau piept de pui cu vișine și piper negru.
Este un companion potrivit pentru șuncă de Parma cu pepene galben, paste cu dovlecei și creveți, bruschette cu ton și capere (rețete mediteraneene). De asemenea se potrivește unor asocieri îndrăznețe Cum ar fi rață în sos de portocale sau piept de pui cu vișine și piper negru.

Tehnica de vinificatie
Cules manual, vinificat în inox
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri.
Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri.
Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.