Vin roșu sec

Acest asamblaj din Merlot și Cabernet Sauvignon este simultan un produs vegan. Un vin tânăr, ușor de băut, cu note specifice de prune uscate, smochine și fructe roșii. Are un corp plin, cu un gust care include note de ciocolată neagră și condimente. Postgustul lung îl definește ca un vin de calitate.

Nuanță

Rubiniu intens, cu irizații violet

Aromă

Prune uscate, fructe de pădure, ciocolată, vanilie, smochine

Gust

Fructe roșii, ciocolată neagră, cuișoare, piper negru, scorțișoară, alune. Corpolent, catifelat, alcool bine integrat structural și o aciditate proaspătă. Postgust lung, cu note de cedru și lemn dulce.

Servirea

Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 8 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Gulas vegetarian
Fiind un vin roșu sec corpolent se asociază natural cu preparatele în sosuri mai grele, cum e cazul guașului, fie din vită sau chiar în variantă vegană, cu ciuperci.

Tehnica de vinificatie

Produs vegan. Maturat în stejar timp de 4 luni
Prima selecție se realizează în vie și numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeși manual, apoi fiind atent selecționați din nou pe mesele de sortare. Filozofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentați. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitației fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12-14ºC. Fermentația alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher/ Vegan selecționate este controlată la 26-28 ºC pentru 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20 m³ termoregulate din oțel inoxidabil. Maturat în stejar timp de 4 luni.

Fișe tehnice

Media Kit