Vin roșu sec

Alira Fetească Neagră este tributul pe care îl aducem soiului nostru național. Creat din struguri selecționați manual, vinul obținut reflecta maximumul de potențial al soiului: taninuri fine, note de vișine, ciocolata si prune coapte, cu un final lung si bogat în senzații dulci.

Nuanță

Roșu rubiniu intens, la maturitate capătă reflexe granate

Aromă

Note de vișine, coacăze negre, pâine prăjită, roșii uscate, trufe, prune uscate, stafide dar și vanilie, datorată maturării în barrique timp de 12 luni.

Gust

Prune, nuci verzi, ciocolată neagră. Taninuri mature și armonioase. Finalul este lung și dulce, post gustul conține note condimentate.

Servirea

Servire la 18 grade, la minim 60 de minute după decantare. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Sarmale, coaste de porc, vițel
Este un companion potrivit pentru carne roșie, de la gulaș de vițel la vânat în sos. Poate înnobila un platou de brânzeturi maturate. Se recomandă, de asemenea, lângă piept de rață sau cârnați italieni.

Tehnica de vinificatie

Maturat in baric 12 luni
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termomacerare) între 5 şi 8 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc aflate la a doua și a treia utilizare.

Excelență

  • 2013 – Salonul Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara: Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit