Vin roșu sec

Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. De aceea a fost ales pentru acest asamblaj elegant din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, simbolizând acei ani când soiurile ajung simultan la maturitate. Este un vin care impresionează prin corpolență și fructuozitate susținute structural de taninini mătăsoși.

Nuanță

Rubiniu violet

Aromă

Fructe roșii, dintre care domină cireșele și negre în care se evidențiază murele, condimente (vanilie, mentă, cocos), note de lemn dulce

Gust

Gustul confirmă nasul și se completează cu note de cireșe amare și zmeură dar și ciocolată neagră. Corpul este puternic, taninurile potente însă rotunde, plăcute.

Servirea

Servire la maxim 18 °C, se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Filet Mignon, Musaka, Curcan în sos gorgonzola
Alăturarea dintre notele de fructe roșii, negre și condimente rafinate ajută acest asamblaj să completeze potrivit numeroase feluri de mâncare pe bază de carne roșie, carne tocată sau brânzeturi cu personalitate și gust pregnant, cum ar fi gorgonzola. Se potrivește perfect mâncărurilor servite în sos de vin, de exemplu filet mignon sau completează bine feluri gătite la cuptor.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 11 luni
În anul 2012 ambele soiuri s-au sincronizat și au atins maturația fenolică simultan. Recoltarea a fost făcută manual în lădițe mici de 7 kg, pentru ca mai apoi strugurii să fie atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 12 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 25-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald. Maturare: 50% din vin a fost maturat în baricuri noi de stejar franțuzesc, 50% în baricuri la a doua trecere, timp de 11 luni.

Fișe tehnice anii anteriori

Media Kit