Vin roșu demi-dulce
Un vin încă tânăr de culoare rubinie. Foarte aromat, cu note de fructe de pădure, un dram de vanilie, condimente și cafea. Se remarcă gustul intens de afine și eleganța dată de cele patru luni petrecute în butoaie de stejar franțuzesc. Versatil, poate satisface gusturi diverse și poate înobila fiecare moment al unei mese pretențioase.


Nuanță
Roșu rubiniu

Aromă
Vanilie,lemn, ciocolată

Gust
Fructe de pădure, afine, cafea

Servirea
Servire la maxim 17°C, se poate păstra până la 7 ani, ferit de razele solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare
Brânză cu mucegai albastru, ciocolată cu lapte
Caracterul fructat al Merlot-ului completează perfect brânzeturile moi, chiar țși pe cele mai puternice, cu mucegaiuri nobile. Dulceața vinului contrabalansează plăcut notele sărate din acestea. Conținutul ridicat de zaharuri și notele de cacao și cafea recomandă acest vin și alături de deserturi pe bază de ciocolată cu lapte.

Tehnica de vinificatie
Maturat in baric 4 luni
Prima selecţie se realizează În vie şi numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeşi manual, apoi atent slecţionaţi din nou pe mesele de sortare. Filosofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentaţi. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitaţiei fără ca fructele să fie zdrobite. Maturat în stejar timp de4 luni.