ALIRA TRIBES

Alira Tribes Cabernet Sauvignon

Vin roșu sec

Alira Tribes Cabernet Sauvignon este un vin clasic și elegant. Culoarea rubinie indică faptul că vinul este tânăr, încă în putere deplină. Este bogat si fructat, cu o aciditate proaspata, taninuri coapte și un gust minunat, lung și picant. Alira Tribes Cabernet Sauvignon este răspunsul la întrebarea “ce vin bun ar trebui să încerc astăzi”?

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Roșu rubiniu intens

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

ciocolată, lemn, ardei, vișine, cedru

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Gustul debutează cu fructe de pădure dintre care domină murele, smochine proaspete,condimente și eucalipt. Aciditatea este rapid controlată de taninurile fine, dar pregnante, semn că vinul va avea o viaţă lungă.

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 17°C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de razele solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură de vită în crustă de ierburi →

Friptură de vită în crustă de ierburi

O asociere sigură și delicioasă este cea dintre Cabernet Sauvignon și carnea de vită. Caracterul condimentat al acestui vin este potențat de mâncăruri aromate, însă fine. Reomandăm o friptură de vită din carne slabă, gătită sous vide pentru a rămâne cât mai suculentă, acoperită cu o crustă de ierburi. Se poate adăuga o parte din vin și la sosul lăsat de carne pentru a crea o reducție deliciosă pentru garnitura din piureuri. 

Tehnica de vinificație

Maturat in baric 6 luni

Maturat in baric 6 luni

Prima selecţie se realizează În vie şi numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeşi manual, apoi atent slecţionaţi din nou pe mesele de sortare. Filosofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentaţi. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitaţiei fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12 – 14°C. Fermentaţia alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher selecţionate este controlată la 26-28°C timp de 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20m³ termoregulate din oţel inoxidabil.  Maturat în stejar timp de 6 luni.

Premii și certificări

Vinul este certificat de organismele acreditate ca fiind Super Kosher, inclusiv pentru Pesach și este Non-Mevushal.

  • 2017, The Balkans International Wine Competition, Medalie de Bronz
  • 2017, International Wine Contest Bucharest, Medalie de Aur

Fișe tehnice

Media Kit

VERIFICARE VÂRSTĂ

PENTRU A VIZITA SITE-UL ALIRAI, TREBUIE SĂ AVEŢI MINIMUM 18 ANI

CONSUMAȚI ALCOOL ÎN MOD RESPONSABIL.