Vin roșu sec
Alira Tribes Cabernet Sauvignon este un vin clasic și elegant. Culoarea rubinie indică faptul că vinul este tânăr, încă în putere deplină. Este bogat si fructat, cu o aciditate proaspata, taninuri coapte și un gust minunat, lung și picant. Alira Tribes Cabernet Sauvignon este răspunsul la întrebarea “ce vin bun ar trebui să încerc astăzi”?


Nuanță
Roșu rubiniu intens

Aromă
ciocolată, lemn, ardei, vișine, cedru

Gust
Gustul debutează cu fructe de pădure dintre care domină murele, smochine proaspete,condimente și eucalipt. Aciditatea este rapid controlată de taninurile fine, dar pregnante, semn că vinul va avea o viaţă lungă.

Servirea
Servire la maxim 17°C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de razele solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare
Friptură de vită în crustă de ierburi
O asociere sigură și delicioasă este cea dintre Cabernet Sauvignon și carnea de vită. Caracterul condimentat al acestui vin este potențat de mâncăruri aromate, însă fine. Reomandăm o friptură de vită din carne slabă, gătită sous vide pentru a rămâne cât mai suculentă, acoperită cu o crustă de ierburi. Se poate adăuga o parte din vin și la sosul lăsat de carne pentru a crea o reducție deliciosă pentru garnitura din piureuri. 
Tehnica de vinificatie
Maturat in baric 6 luni
Prima selecţie se realizează În vie şi numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeşi manual, apoi atent slecţionaţi din nou pe mesele de sortare. Filosofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentaţi. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitaţiei fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12 – 14°C. Fermentaţia alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher selecţionate este controlată la 26-28°C timp de 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20m³ termoregulate din oţel inoxidabil. Maturat în stejar timp de 6 luni.