Povestea vinurilor ALIRA Tribes este o conexiune intre traditiile de vinificatie din Aliman si timpul revoltelor Evreiesti cand a fost batuta moneda de pe eticheta. Numele ”Tribes” se referă la cele 12 triburi evreiești din care s-a născut poporul evreu.
Acesta este singurul vin Kosher românesc, un produs care urmează vechea tradiție Kashrut. Ceea ce este special la acest vin este că întreg procesul de obținere a vinului este un ritual, de la alegerea locului unde cresc strugurii până în sticlă. Vinul este creat sub supravegherea unui rabin, doar de câtre persoane de religie mozaică.

Alitra Tribes Vegan

Deși nu există vinuri 100% vegane, întrucât drojdiile sunt microorganisme, definiția acceptată se referă la faptul că în procesele de limpezire și stabilizare nu se folosesc agenți de proveniență animală. Tradițional, se folosea sângele de taur care nu mai este permis în Europa. Sunt încă utilizate însă gelatina (din măduvă), cazeina (din lapte), albumina (din ouă) și issiglass (din pește). Alternativele acceptate conform PeTA includ carbonul activ, bentonita sau caolin (tipuri de argilă), calcar, cazeină vegetală și silicagel.
Gama Tribes conține și o linie de vinuri vegane, Alira fiind printre puținii producători de vinuri românești care oferă această opțiune.