ALIRA FLAMMA

Alira Flamma Rosu Savuros

Vin roșu sec

Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon are un profil aromatic intens, iar pentru a obține un vin cu adevărat nobil, dar totuși proaspăt, cupajul a fost parțial maturat, timp de trei luni, în baricuri de stejar franțuzesc.  Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de alune și ciocolată.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Rubiniu cu tente vișinii

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Vișine, ardei gras verde, alune

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Ciocolată, condimente, piper alb, mure

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 17 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 60 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură sau tocănită de vitel →

Friptură sau tocăniță de vițel →

Notele versatile ale acestui vin oferă o gamă largă de asocieri, dintre cele mai potrivite sunt cele cu carne de vită. Se recomandă la vită gătită în sos de vin, chifteluțe, dar și friptură, cât mai picantă.

Alte rețete!

Tehnica de vinificație

Maturat în baric 3 luni

Maturat în baric 3 luni

Strugurii sunt culeși manual și atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 16 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 26-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald timp de 5-8 zile. Maturarea a fost făcută timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc.

Excelență

2015  – Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur

Fișe tehnice

VERIFICARE VÂRSTĂ

PENTRU A VIZITA SITE-UL ALIRAI, TREBUIE SĂ AVEŢI MINIMUM 18 ANI

CONSUMAȚI ALCOOL ÎN MOD RESPONSABIL.