">
Un vin generos, intens colorat, cu textura catifelata. Este un asamblaj din Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Pentru a obține un vin cu adevărat nobil, dar si proaspăt, cupajul a fost parțial maturat, timp de trei luni, în baricuri de stejar franțuzesc. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută si arome puternice.
Vizual:
Rosu rubin cu irizatii visinii
Olfactiv:
Are un profil aromatic intens in care se evidentiaza aromele de cirese negre si mure, cu note de alune, cacao si condimente picante.
Gustativ:
Gustul este puternic, armonios, cu textura catifelata. Se disting arome suplimentare de visine coapte si chutney de smochine.
Asocieri culinare:
Branzeturi picante, rață în sos de portocale, preparate din vanat, paste cu sosuri rosii, burgeri din carne rosie, preparate pe baza de ciuperci.
Vinificație:
Strugurii au fost culesi manual, iar fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile.