">
Un cuvee, un vin complex, in care se simte stilul de vinificatie tip Bordeaux, datorat oenologului ALIRA, francez, cu experienta indelungata in Franta. Este un cupaj cu structura eleganta de Merlot si Cabernet Sauvignon, rezultand un vin corpolent, plin, cu arome complexe si persistente, date de maturarea în barrique din stejar franțuzesc.
Vizual:
Rosu granat intens
Gustativ:
Gustul este elaborat si indeamna la meditatie. Se confirma notele olfactive si se adauga accente de fructe rosii caramelizate, echilibrate cu note de condimente.
Olfactiv:
Nasul este sofistica, cu arome de smochine confiate, coacaze, cirese salbatice si violete, alaturi de nuante de cuisoare si vanilie.
Asocieri Culinare:
Preparate pe baza de vanat, terine cu foie gras, steak de vita cu sos de piper, Taninurile din acest cuvee au darul de a intensifica senzația de fraged din carne, potențând gustul.
Vinificație:
Strugurii au fost culesi manual, iar fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. A fost realizat un cupaj intre cele doua soiuri dupa fermentarea separata a fiecaruia si dupa stocarea in baricuri pe o perioada de aproximativ 14 luni.