">
Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. De aceea a fost ales pentru acest asamblaj elegant din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, simbolizând acei ani in care soiurile ajung simultan la maturitate rezultand un vin complex.
Vizual:
Rosu rubin cu nuante visinii
Gustativ:
Gustul confirmă notele olfactive, întâlnindu-le mai ales pe cele de cireșe, vișine, cireșe amare, coacăze roșii, ardei gras și eucalipt, finalul fiind lung și complex, vinul având un corp și o structură ce il fac demn de o evoluție complexă la sticlă. Caracterul verde și puternic al Cabernet-ului întâlnește delicatețea și suplețea soiului de Fetească Neagră.
Olfactiv:
În nas predomină notele de fructe roșii, alături de note condimentate de scorțișoară, anason stelat și vanilie, precum și note de ardei gras verde și eucalipt.
Asocieri Culinare:
Preparate suculente pe bază de vită, steak, french burger, spaghete bolognese.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda "macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 18 luni.