">
Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, langa Aliman, după filosofia din Bordeaux care impresionează prin putere și eleganță. Are o armonie perfectă între buchetul vibrant si taninii bine integrați, care îl ajută să evolueze frumos timp de câțiva ani, rămânând viguros.
Vizual:
Rosu rubiniu
Gustativ:
Gustul pastreaza aromele olfactive si adauga note de salvie si cicolata neagra. Aciditatea sa este balansata de taninurile fine, dar pregnante, semn ca vinul va avea o viata lunga.
Olfactiv:
Prezinta un buchet bogat in care ies in evidenta aromeler de cirese negre si coacaze negre si cafea, cu tente de piele tabacita si piper alb.
Asocieri Culinare:
Carne roșie cu un conținut mai ridicat de grăsime, sosuri condimentate si branzeturi picante. Notele ușor rustice completează perfect mâncăruri simple si savuroase, cum sunt tocănițele.
Vinificație:
Strugurii au fost culesi manual, procesarea avand loc dupa o sortare atenta pe cele 2 linii moderne de sortare.Fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermantarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Vinul a fost stocat in baricuri timp 12-18 luni.