">
Un vin alb rafinat, obtinut doar din Chardonnay, cu textura densa si aciditate echilibrata, datorata maturarii in stejar timp de 10 luni. Este un Chardonnay impresionant in care in care se simte calitatea datorata atentiei la fiecare detaliu din procesul de vinificare.
Vizual:
Galben pai stralucitor
Olfactiv:
Ofera un buchet complex, fin si persistent in care se disting aromele de fructe si flori galbene, vanilie, caise foarte coapte, alaturi de note fine de unt.
Gustativ:
Gustul este intens si omogen si aduce un plus de cremozitate. Confirma aromele olfactive si chiar le dezvolta.
Asocieri culinare:
Mancaruri cu sos alb, preparate cu homar, carne de curcan, dulciuri pe baza de crema de unt.
Mod Vinificație:
Strugurii au fost recoltați la maturitate deplina , in ladite. Au avut parte de o macerare la rece timo de 24 de ore, urmata de vinifcatia la temperatura de aprox. 10 o C. Selectia calitativa a strugurilor facut pe o banda de sortare manuala , urmata de o selectie a boabelor, astefl cab doar bobitele complet sanatoase au fost vinificate. Fermenatea mustului s a facut la temperatura controlata, in recipente din lemn de stejar de tip cada. Perioada de maturare a vinului in vas de stejar a fost de aprox. 10 luni . Fara fermenatie malolatica efectuata.