You are currently viewing Sărbătoarea recoltei în viile din Aliman

Sărbătoarea recoltei în viile din Aliman

După o pauză de 3 ani, Alira și-a reunit partenerii, distribuitorii, oamenii din industria vinului, precum și colaboratori și iubitori ai vinului la Aliman pentru Sărbătoarea Recoltei 2022, care a avut loc în data de 24 septembrie. Petrecerea culesului a îmbinat tematica tradițională cu elemente moderne, oferind o experiență complexă celor prezenți.

 

Dimineața a început cu primirea invitațiilor în stil dobrogean cu un pahar de spumant Alira Flamma Charme și gustare alcătuită din jumări, brânză, ceapă și pâine coaptă în cuptoare din lut. Voia bună și dansul au fost asigurate de Ansamblul Folcloric Doina Dobrigei, iar maestrul de ceremonie Cosmin Tudoran a prezentat momentele cheie ale evenimentului.

 

Invitații au avut parte de tururi ghidate ale cramei Alira Grand Vins, concursuri de cules, plimbări prin vie cu mașini off-road, asigurate de partenerii de la Auto Como Constanța și degustări de vin Alira acompaniate de grătare meșteșugite de cei de la Grill Master.

 

Partea caritabilă nu a lipsit din eveniment, iar suma aferentă muncii prestate de către participanții la concursul de cules a fost donată către Școala din Aliman. Artistul Mircea Costea, alături de 6 artiști amatori, au donat lucrările pentru o licitație live în urma cărei s-au donat încasările tot Școlii din Aliman pentru rechizite.

 

În urma unei investiții de peste 5,2 milioane euro, demarată în 2019, în Aliman ne putem bucura de o nouă cramă de producție și stocare de circa 1,2 milioane litri anual. Crama este dotată cu o linie de procesare de ultimă generație, iar linia de recepție a strugurilor este atât manuală, cât și automatizată. S-au putut vizita zona de recepție a strugurilor, fermentare și maturare în baricuri de stejar franțuzesc.

 

Însă spre deliciul publicului la Sărbătoarea recoltei de anul acesta strugurii au fost zdrobiți în căruță de tălpi goale de fecioare. Mustul a putut fi degustat chiar la fața locului.

 

Pentru prima dată s-a degustat Alira Alimanun chardonney baricat care este prezent exclusiv la Wine Shop-ul cramei. Dacă treceți pragul cramei, puteți să vizitați și magazinul de vinuri Alira, unde veți găsi pachete și oferte speciale pentru vizitatori la prețuri avantajoase.

Dacă doriți să vizitați crama și viile din Aliman, nu trebuie să așteptați până anul viitor, ci puteți să vă rezervați turul chiar pentru toamna aceasta. Alegeți dintre pachetele de mai jos cel care vi se potrivește și rezervați-l la numărul de telefon: 0758238979.

 

Pachete tur ghidat de către oenologul Cramei Alira Grand Vins:

Degustare UNICUM (Alira Sauvignon Blanc, Alira Rosé, Alira Tribun și un vin surpriză din partea cramei) – durată tur: 30 min, preț: 65 lei/pers.

Degustare MEMORABILE (Alira Sauvignon Blanc, Alira Rosé, Alira Tribun, Alira Cabernet Sauvignon, Alira Fetească Neagră și un vin surpriză din partea cramei) – durată tur: 30-45 min, preț: 85 lei/pers, min. 4 persoane.

Degustare AMPLUS (Alira Sauvignon Blanc, Alira Rosé, Alira Concordia, Verticală de Alira Fetească Neagră – din 3 ani diferiți, Alira Grand Vin Merlot și un vin surpriză din partea cramei) – durată tur: 45-60 min, preț: 100 lei/pers, min. 4 persoane.

Oferta completă, discount-urile și opțiunile suplimentare care se află în vigoare vă vor fi comunicate la momentul alegerii pachetului dorit.

 

*Vinurile noastre se găsesc spre comercializare, atât în shop-ul cramei Alira Grand Vins, cât și pe site-ul nostru www.alira.ro

 

Galerie foto