You are currently viewing Un deceniu de ALIRA, o noua prezentare

Un deceniu de ALIRA, o noua prezentare

La 10 ani de la lansarea primului vin ALIRA, a fost demarat un proces de revizuire a etichetelor, cu intenţia de a moderniza și din punct de vedere vizual gama, astfel încât, noua prezentare să atragă și segmentele noi de consumatori printr-un stil grafic mai puţin formal, ce lasă în urmă arta figurativă tradițională.

Numele ALIRA este un mariaj între denumirile localităților Aliman și Rasova, acolo unde se află viile cramei și unde se naște vinul, pe malurile Dunării. Acesta este un loc special, unde natura lucrează în favoarea omului și singurele ingrediente care lipseau pentru a face un vin legendar erau pasiunea și priceperea.

La nivel vizual, sigla care ne întâmpină, centaurul, își trage inspirația dintr-un fragment de basorelief. O piesă arheologică ce reprezintă cu acuratețe simbolul centaurului, descoperită pe pământurile din Aliman, iar în prezent poate fi admirată la Muzeul din Constanța.

Noua prezentare, mai modernă și mai expresivă, se adresează unui segment mai mare de consumatori și contribuie la creșterea vizibilităţii și a competitivității vinurilor ALIRA în mediul comercial actual.

Chiar dacă au fost restilizate, elementele de identificare ale mărcii, simbolul și numele, apar tot în prim-plan și au fost amplificate, pentru a fi ușor de recunoscut de către consumatorii fideli ai vinurilor ALIRA. Centaurul a fost mărit și înnobilat cu folio auriu, iar numele este scris acum cu un font mai lizibil. Ȋn plus, pentru ambele elemente s-a folosit embosarea piramidală, cu scopul de a adăuga o dimensiune suplimentară etichetelor. 

Hârtia cu filigran, oficială și sobră, a fost înlocuită tot de o hârtie premium, dar cu o textură plăcută într-o nuanţă Ivory, pentru un plus de rafinament și căldură. Pentru ALIRA Blanc și Rosé a fost aleasă o hartie albă perlată, pentru a transmite și mai clar prospeţimea acestor vinuri. 

Diversitatea din interiorul gamei este comunicată în continuare cu ajutorul unor culori diferite, folosite pentru folio și/sau fundal pe etichetele de Rosé, Concordia și Tribun.

Primul vin creat de oenologul Marc Dworkin a fost un Merlot, în 2009. Povestea a continuat cu soiul Cabernet Sauvignon, ajuns prima dată la maturitate în 2010, urmat de Feteasca Neagră în 2011. Ȋncepând cu 2012, aceste vinuri au fost disponibile pe piață, atât ca monosepaje (dintr-un singur soi), cât și în asamblaje, sub numele de Tribun și Concordia, dar și un rose, care a devenit emblematic pentru Alira, un preferat al publicului. Din 2015, gama s-a extins cu primul vin alb, un Sauvignon Blanc.

DISPONIBILITATE VINURI NOI

  • ALIRA SAUVIGNON BLANC 2021 – disponibil din luna februarie 2022 
  • ALIRA MERLOT 2018 – disponibil acum (MEDALIE DE AUR la Premiile de excelenţă Vinul.ro 2021)
  • ALIRA CUVEE 2018 – disponibil acum
  • ALIRA CONCORDIA 2018 – disponibil acum
  • ALIRA ROSÉ 2020 – disponibil acum
  • ALIRA CABERNET SAUVIGNON 2018 – disponibil din toamna anului 2022
  • ALIRA TRIBUN 2018 – disponibil din ianuarie 2022
  • ALIRA FETEASCĂ NEAGRĂ 2018 – disponibil din toamna anului 2022

Pentru mai multe tipuri de vin, vizitați AICI magazinul virtual al Cramei Alira. 

Articol preluat de pe site-ul Horecanews.ro.