Decantorul de buzunar Optiwine, element esențial pentru orice somelier

Articol tradus din revista SommelierS International, octombrie 2018

Săptămâna ”Primeurs 2017” a avut loc în aprilie, unde Optiwine a închis evenimentul la invitația lui Dany Rolland, cu o degustare în orb a 11 vintage-uri, fiecare participant având șansa de a compara aceste sticle de vin decantate cu ajutorul Optiwine sau prin metodele clasice.

La eveniment au participat câțiva dintre cei mai mari somelieri din lume precum Paolo Basso, Andreas Larsson și Hervé Pennequin, fiind degustate sticle de vin precum ‘verticale de Château Fontenil’ și ‘Défi du Fontenil’. Din cele 11 vintage-uri degustate în orb, 8 au fost preferate prin decantarea Optiwine.

Întâlnire cu Olivier Caste, cel care a adus decantorul de buzunar Optiwine în mâinile celor mai celebri somelieri

Întrebare: Optiwine a convins mulți parteneri în ultimii doi ani; ne poți da mai multe detalii?

Răspuns: Într-adevăr, din ce în ce mai mulți oameni din industrie folosesc Optiwine. Cei din restaurante în special, găsesc produsele noastre extrem de eficiente din perspectiva economisirii timpului și degustării sale în cele mai bune condiții recomandate. Un alt element important pentru imaginea noastră și pentru industria vinului francez, este faptul că produsul este realizat în Franța. Printre partenerii noștri se numără Moët Hennessy, care ne-au încurajat încă de la început și am lucrat împreună pentru câteva proiecte ale cramelor lor (Cheval des Ande), dar și The Baron Philippe de Rothschild Group prin Mouton Cadet și Escudo Rojo, Grand Cru-uri precum Léoville Poyferré, Pape Clément, Fonplégade, Roubine, Talbot, Château Petit Val sau La Dame de Boüard. Numeroase hoteluri și restaurante  comercializează produsele noastre sub etichetă proprie, Intercontinental Grand Hotel din Bordeaux fiind  cel care a propus pentru prima dată ca decantoarele Optiwine să se regăsească în fiecare cameră de hotel, inovând astfel serviciile hoteliere ce privesc experiența vinului.

Î: Optiwine este prezent și la nivel international?

R: Deoarece am fost finaliști în cadrul „LVMH Innovation Award”, ne-am extins și pe piețele internaționale. În Spania lucrăm cu Bodega Torres și am început să lucrăm cu România, Mauritius și Tahiti, în același timp inițiind discuții și cu cei din SUA, America de Sud și Australia.

Î: Spune-ne mai multe despre experieța Optiwine?

R: Majoritatea vinurilor au nevoie de oxigen o dată ce sticla a fost desfăcută, oxigenul intensificând anumiți compuși aromatici. După trei ani de cercetări, numeroase prototipuri și un patent internațional am observat că expunerea vinului la o cantitatea foarte mică de oxigen imediat după deschiderea sticlei, este benefică pentru dezvoltarea sa aromatică, comparativ cu metodele tradiționale de decantare. Optiwine este ideal atât pentru somelierii experimentați, cât și pentru iubitorii de vin, deoarece garantează că vinul este expus la cantitatea potrivită de oxigen.

Î: Aveți proiecte noi pentru lunile ce urmează?

R: Dezvoltarea unor proiecte alături de branduri renumite reprezintă o mare parte din cifra noastră de afaceri. Deoarece Optiwine a fost un succes atât din perspectiva vânzarilor propriu-zise, cât și prin oferirea sa drept cadou, ne-am propus să continuăm consolidarea poziției noastre globale prin activitatea profesională a ambasadorilor produsului, somelierilor, restaurantelor și comercianților de vin, încercând în același timp să luăm legătura cu distribuitorii din SUA și Europa.

Obiectivul final pentru Optiwine este cel de a fi prezent prin toate serviciile de top din industria vinului și de ce nu, să găsim un partener care să ne ajute în accelerarea creșterii noastre.

Pachetul Clasic Optiwine se găsește în shop-ul nostru online, acesta conținând trei nanoaeratoare potrivite pentru toate vârstele vinului.

Lasă un răspuns