„36 de ore în București” și un pahar de Alira Rose

Zilele trecute am fost plăcut surprinși de mențiunea într-un articol din New York Times, făcută de Susanne Fowler.

„36 de ore în București” este un articol ce comprimă viața din București a unui turist ce experimentează orașul prin locurile care-l fac să vibreze și să ne placă atât de mult.

De la tururi ghidate în locuri cu semnificații istorice, la vizite culinare prin care înțelegi bucătăria, gustul și aromele locale, la experiențe autentice și inedite pentru un turist, dar recurente pentru cei de-ai locului, precum o vizită în piața Obor.

Drumul călătoriei culinare o poartă pe Susanne Fowler la Pâine și vin, un loc drag nouă, în care tradiția și prezentul se împletesc natural prin preparatele făcute din ingrediente locale, obținute de la ferme sau mici producători.

Mâncarea aleasă trebuie însoțită de un vin pe măsură, iar alegerea jurnalistei a fost un pahar de Alira Rose. Se pare că gustul memorabil al preparatelor din carne, ce includ Mangalița, cârnații de pleșcoi, dar și brânza maturată de oaie devin o experiență în sine atunci când ai alături un pahar de Alira.

A taste of Romania

Catapult back into this century with a drink and an appetizer at Paine si Vin, a casual, but sophisticated, outpost emphasizing natural ingredients from regional butchers and farmers. The wood-fired flatbread with toppings like blue cheese and mushrooms (32 lei), or salami and eggplant (28 lei) make a nice snack with a glass of Romanian Alira rosé (17 lei). Or two can make a meal out of the charcuterie board of “traditional tastes from local producers,” including Mangalita smoked ham, Plescoi mutton sausages, marinated olives, salty Transylvanian sheep’s milk cheese, honey mustard and crunchy veggies (72 lei).

Întregul articol poate fi citit și savurat, aici

Lasă un răspuns