ALIRA

Alira Tribes Merlot Vegan

Vin roșu sec vegan, 13,5% alcool

Acest Merlot este special prin faptul că este un produs vegan. Un vin tânăr, ușor de băut, elegant, cu note de vanilie, fructe negre (mure, prune uscate) și fructe roșii (coacăze) care se regăsesc și în gust. Se remarcă prin prospețime și taninuri rotunde, catifelate. Postgustul este prelung, cu note mentolate și vegetale.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Rubiniu intens

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Mure, vișine coapte, prune uscate, fructe de pădure, vanilie

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Fructe roșii, ardei gras, roșu, gem de trandafiri, coacăze roșii, nuci verzi, piper roșu. Corpolent, catifelat, alcool bine integrat structural și o aciditate proaspătă.

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la 17 grade, la minim 60 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Stroganoff de ciuperci, Paste bolognese →

Stroganoff de ciuperci, Paste bolognese

Deși aromele intense de fructe recomandă acest vin lângă mâncăruri cu carne roșie sau chiar mușchiuleț de porc, pentru a rămâne în spiritul vegan, putem înlocui carnea cu ciuperci. Se poate servi alături de un Stroganoff de ciuperci într-o reinterpretare delicioasă a unui pairing clasic sau lângă paste bolognese tot cu ciuperci sau soia în loc de carne.

Tehnica de vinificatie

Produs Vegan Maturat 4 luni în barique

Produs Vegan Maturat 4 luni în barique

Prima selecție se realizează în vie și numai strugurii buni și la maturitate deplină sunt culeși manual, apoi fiind atent selecționați din nou pe mesele de sortare. Filozofia este ca doar strugurii de calitate să fie fermentați. Rezervoarele sunt umplute cu ajutorul gravitației fără ca fructele să fie zdrobite. Macerarea la rece a boabelor întregi se realizează între 5 și 8 zile la 12-14ºC. Fermentația alcoolică, cu adaos de drojdii Kosher/ Vegan selecționate este controlată la 26-28 ºC pentru 8-10 zile, urmată de macerare timp de 5 zile în rezervoare de 20 m³ termoregulate din oțel inoxidabil. Maturat în stejar timp de 4 luni.

Excelenta

2016- Premiile de Excelență Vinul.ro, Medalie de Argint

Fise tehnice anii anteriori