ALIRA

Alira Champagne J. de Telmont

Șampanie brut, 12,0% alcool

Champagne Alira este produsă în Franța (regiunea Champagne) de J. de Telmont, una dintre cele mai prestigioase Case de Șampanie. Produsele lor au devenit expresia excelenței în lumea “șampaniei”, astfel încât, împreună cu Alira au decis să producă un spumant special, complex, elegant și greu de uitat. O șampanie cu note de piersică și brioșe, potrivită oricărei ocazii festive sau un unui moment de lux și bucurie.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Galben pal, cu bule mici și fine

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Piersici, pâine proaspăt scoasă din cuptor, lime

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Impresionează prin notele de toast și brioșe, alături de gustul de mere care îi conferă prospețime. O șampanie echilibrată, cu un corp mediu și un conținut de alcool perfect integrat.

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Este important să fie servită la o temperatură de 6-8 °C. Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la  maximum 13 °C.

Asocieri culinare

Piscoturi frantuzesti, stridii, brânzeturi →

Piscoturi frantuzesti, stridii, brânzeturi

Deși șampania nu are întotdeauna nevoie de mâncare, ea oferind un spectacol în sine, se asociază perfect cu aperitive, brânzeturi nematurate și fructe de mare sau chiar stridii. Un preparat perfect sunt chiar biscuiții vanilați roz franțuzești inventați de Maison Fossier.

Tehnica de vinificatie

Maturat pe drojdii 30 de luni

Maturat pe drojdii 30 de luni

Produsul este realizat prin metoda Champenoise, strugurii de Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier sunt culeși manual și selectați cu atenție, pentru prima fermentație. Drojdiile selecționate și zaharurile se adaugă vinului rezultat, acestea declanșând a doua fermentație în interiorul sticlei, unde se creează bulele. Vinul este maturat pe drojdii timp de 30 de luni, dezvoltând o complexitate aromatică. În timpul remuajului, drojdiile inactive sunt depuse aproape de gâtul sticlei, pentru a avea loc degorjarea. Licoarea de expediție este adăugată în sticle și cele din urmă sunt etichetate.

Fise tehnice anii anteriori