Alira Special

Alira Tribes

Povestea vinurilor ALIRA Tribes este o conexiune intre traditiile de vinificatie din Aliman si timpul revoltelor Evreiesti cand a fost batuta moneda de pe eticheta.  Numele ”Tribes” se referă la cele 12 triburi evreiești din care s-a născut poporul evreu.

Acesta este singurul vin Kosher românesc, un produs care urmează vechea tradiție Kashrut. Ceea ce este special la acest vin este că întreg procesul de obținere a vinului este un ritual, de la alegerea locului unde cresc strugurii până în sticlă. Vinul este creat sub supravegherea unui rabin, doar de câtre persoane de religie mozaică.

Gama Tribes conține și o linie de vinuri vegane, Alira fiind printre puținii producători de vinuri românești care oferă această opțiune.

Descoperă vinurile

Alira Eleganza

Vinurile de desert reprezintă o categorie aparte, fiind produse prin procedee speciale, care să stimuleze acumularea naturală de zahăr în strugure, fără a pierde caracterul intens fructat sau aciditatea care face vinul dulce plăcut de băut.

În cazul Alira Eleganza inspirația vine din metoda Recioto care constă în uscarea strugurilor pe rogojini înainte de a-i presa și a-i fermenta, însă nu poate să poarte această denumire, fiind una protejată. Se recomandă cu deserturi luxoase pe bază de ciocolată, fiind ceea ce italienii numesc un Vin pentru meditație, care se savurează strop cu strop.

Descoperă vinul de desert

Alira Champagne J de Telmont

Alira J.de Telmont

De Telmont se află în topul celor mai mari 20 de case de din Champagne. La acest rezultat au contribuit an de an cunoștințele artizanilor, culesul manual – un proces minuțios și delicat, învechirea în butoaie de stejar și pasiunea pură. Produsele lor au devenit expresia excelenței în lumea “șampaniei”, astfel încât, împreună cu Alira au decis să producă un spumant special pentru piața premium din România. Suntem mândri de această asociere și de faptul că am putut contribui la “rețeta secretă” a vinului, pentru a ne încânta consumatorii iubitori de bule cu un produs cu adevărat elegant, calitativ și remarcabil: Champagne Alira by J. De Telmont, pentru că fericirea se măsoară și în mililitri.

Descoperă șampania