ALIRA

Alira Grand Vin Cuveé

Vin roșu sec, 13,6% alcool

Caracterul nobil al Alira Grand Vin Cuvee (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) se remarcă de la de prima turnare în pahar. Culoarea rubinie intensă exprimă arome fine de vișine și marțipan într-un gust plin și echilibrat, dominat de fructe coapte și cacao. Regăsim de asemenea note de mentă, lemn de cedru și condimente picante alături de taninuri rotunde și moi. Structura complexă a vinului recomandă aerarea acestui vin în decantor o oră înainte de servire.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Rubiniu intens cu nuanțe granate

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Vanilie, caramel, condimente, vișine, fructe negre

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Un atac intens, dat de Cabernet Sauvignon, apoi gura se umple cu taninuri fine și dulci. Aciditate și alcool bine-echilibrate. Un vin complex și structurat. Postgustul este lung, caracterizat de  fructe, piper verde și ciocolată. 

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 5-8 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Paste Carbonara, Friptură de vită sau rată →

Paste Carbonara, Friptură de vită sau rată

Un asamblaj similar unui Bordeaux puternic se potrivește cu mâncăruri cu sosuri bogate, pe bază de vin sau brânză. Taninurile rotunde completează preparatele mai grase, cum ar fi cele de rață, în timp ce notele condimentate se potrivesc alături de paste carbonara cu șuncă afumată.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 14 luni

Maturat în baric 14 luni

Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 12-15 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.

Excelenta

  • 2014 Mai – Concursul Internațional de Vinuri București: Medalie de Aur
  • 2013 Dec – TERRAVINO Wine & Spirit Challenge: Medalie de Argint
  • 2013 Nov – Premiile de Excelență Vinul.ro : Medalie de Aur

Fise tehnice anii anteriori