ALIRA

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon

Vin roșu sec, 13,5 % alcool

Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente. Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie. Disponibil și în varianta ALIRA Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 Magnum și Dublu Magnum.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Roșu rubiniu intens

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Coacăze negre, vanilie, cafea prăjită, ciocolată amăruie, piper alb, ardei gras verde

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Caracteristicile Cabernet Sauvignonului sunt foarte bine reprezentate în acest vin: ardei gras verde, vișine bine coapte și prune. Taninurile coapte sunt lungi și intense, complexe, aciditate ridicată Postgustul este dominat de piper verde, amestecat cu ciocolată neagră și cafea espresso.

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 18 °C, se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură de prepelită, tocană de fazan sau de mistret →

Friptură de prepelită, tocană de fazan sau de mistret

Aromele intense de fructe, taninii și aciditatea din acest vin elegant acompaniază perfect mâncăruri elaborate din carne de vânat sau din bucăți de bună calitate din vită sau berbecuț. Notele de condimente și cafea pot completa perfect o friptură sau tocăniță din carne de pasăre sălbatică, iar post-gustul lung înnobilează și prelungește experiența.

Tehnica de vinificatie

Maturat în baric 14 luni

Maturat în baric 14 luni

Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 15-20 zile. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar franțuzesc la a doua utilizare, restul în baric de stejar franțuzesc la a treia utilizare, timp de 14 luni.

Excelenta

2013- Premiile de Excelență Vinul.ro: Medalie de Aur

Fise tehnice anii anteriori