ALIRA

Alira Flamma Sauvignon Blanc

Vin alb sec, 13,2% alcool

Alira Sauvignon Blanc exprimă o simfonie de arome florale și fructate, specifice soiului, desăvârșind un vin complet. Senzația este de vin exotic, echilibrat, cu o aciditate care va răcori în zilele toride de vară. Creat special pentru a emana prospețime și plăcere, acest vin, prin structura sa echilibrată, permite o asezonare culinară vastă, de la bucătăria franceză la cea asiatică.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Galben pal

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Fenicul, flori de soc, coajă de lămâie

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Piersici verzi, mere Golden, lime

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la 8-10 °C, se poate păstra până la 2 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Salate, Legume la cuptor, Brânzeturi moi →

Salate, Legume la cuptor, Brânzeturi moi

Notele proaspete din Sauvignon sunt contrapunctul perfect pentru brânzeturi moi, cum ar fi brie, servită alături de măsline. Fiind un vin alb răcoritor completează fericit și preparate pe bază de pește, sau salate cu fructe de mare. Poate fi plăcerea vinovată a celor care aleg să mănânce dietetic și să înveselească un preparat simplu, cu legume la cuptor.  

Tehnica de vinificatie

Cules manual, vinificat în inox

Cules manual, vinificat în inox

Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul a fermentat timp de 10 zile la 16 °C. Apoi, o perioadă de 20 zile, vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri.

Vinul a fermentat în tancuri de inox pentru a-și păstra prospețimea.

Fise tehnice anii anteriori