ALIRA

Alira Flamma Rosé

Vin rose sec, 12,4% alcool

Un rose elegant dar puternic, creat din Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagră. Se deschide cu note de bujori și grape-fruit. Gustul este savuros, mineral, amintind de terroir-ul de Dobrogea si se distinge prin note de măceșe și rodie. Deși nu a fost atins de baric, vinul are o tentă mai gastronomică, un corp plin, ajutat de o aciditate bună și un alcool mediu (12,4%), bine integrat.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Roz somon

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Ananas, piersici, bujori, caise

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Rodie, grape-fruit roz, iasomie, dulceață de trandafiri

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 10 grade. Poate fi păstrat până la 2 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Creveti în sos de cognac, Sushi, Paella →

Creveti în sos de cognac, Sushi, Paella

Aromele fructate din acest vin pun în valoare preparatele mediteraneene, cum ar fi paella sau pe cele asiatice. Se potrivește perfect alături de sushi, întrucât notele gastronomice fac față sosului de soia. Dacă sunteți mai inspirați de bucătăria franceză puteți alege să îl serviți cu creveți gătiți în unt și cognac.  

Rețete!

Tehnica de vinificatie

Fermentat în inox pentru a mentine prospetimea

Fermentat în inox pentru a menține prospețimea

Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Presarea s-a făcut foarte delicat, la presiuni mici. Mustul este fermentat timp de 12 zile la  16 °C. Apoi, o periodă de 22 de zile vinul a stat pe drojdii fine, timp în care s-au făcut două batonnage-uri.

Fise tehnice anii anteriori