ALIRA

Alira Tribun

Vin roșu sec, 13,9% alcool

Alira Tribun este gândit ca un răspuns la ”Vox Populi”, un asamblaj din trei soiuri nobile roșii Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon care să mulțumească de la novici la cunoscători rafinați. Vinul este proaspăt, mineral, cu arome de fructe roșii, dar și cu tușe ușor mentolate, amintind de eucalipt. Un pariu interesant între vin care a petrecut 3 luni în butoaie franțuzești, și vin păstrat în tancuri de inox pentru a reține notele de fructe proaspete.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Rubiniu granat

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Merișor, vișine, fructe roșii de pădure, eucalipt, vanilie

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Vișine, cardamom, piper alb, ciocolată neagră. Tanini fini, din struguri culeși la maturitate deplină.

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere și decantare. Poate fi păstrat până la 3 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.

Asocieri culinare

Gulaș de vită, Kebap de berbecut →

Gulaș de vită, Kebap de berbecut

Un asamblaj îndrăzneț cum este Alira Tribun poate acompania mâncăruri variate. Surprinde plăcut lângă popularul kebap, fiind de preferat varianta de berbecuț care are un plus de personalitate. Fructele roșii completează bine un risotto cu hribi și parmezan învechit, în timp ce dacă vrem să ne bucurăm de notele condimentate e bine să îl asociem cu un gulaș de vită sau chiar cu o coadă de vită brezată cu vin roșu.

Rețete!

Tehnica de vinificație

Asamblaj, baric și tanc de inox

Asamblaj, baric și tanc de inox

Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați îndepărtându-se impuritățile. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 5 şi 8 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 3 luni în baricuri de stejar franțuzesc pentru o parte din vin, în timp ce restul a fost ținut în tancuri de inox.

Fișe tehnice anii anteriori