ALIRA

Alira Cuveé

Vin roșu sec, 13,0% alcool

Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.

Note de degustare

imageedit_3_2919258568-e1539685015577

Rubiniu cu tente vișinii

imageedit_5_5071958113-e1539685024443

Vișine, lemn, frunze uscate

imageedit_8_5500511877-e1539685038780

Ciocolată, fructe confiate, piper alb

imageedit_11_7315234996-e1539685053419

Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.

Asocieri culinare

Friptură picantă de vită maturată →

Friptură picantă de vită maturată

Notele versatile ale acestui vin oferă o gamă largă de asocieri, dintre cele mai potrivite sunt cele cu carne de vită. Se recomandă la vită gătită în sos de vin, chifteluțe, dar și friptură, cât mai picantă. Se potrivește de asemenea unui piept de rață la cuptor, servit cu piure de nuci pecan.

Tehnica de vinificație

Maturat în baric 12 luni

Maturat în baric 12 luni

Strugurii sunt culeși manual și atent selecționați pe mese vibrante. Am efectuat o pre-macerație la rece a boabelor intacte, la temperatura de 16 °C, timp de 5-8 zile. Fermentația alcoolică (100% prin inocularea de drojdii selecționate) controlată la temperatura de 26-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi să efectuăm o post-macerație la cald timp de 5-8 zile. Maturarea a fost făcută timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc.

Excelență

2014 Mai – International Wine Contest Bucharest: Medalie de Aur

Fișe tehnice anii anteriori